Wat moet je allemaal weten voordat je bij ons een pup reserveert?

 

Aanmeldingen voor een pup uit een bepaalde combinatie

uitsluitend via de mail: degoudehollander@home.nl 

Ons Doel is het Ras verbreden

En ons zeldzame ras in stand te kunnen houden

 

Wij vragen allereerst, een keer langs te komen voor een kennis making.
Wij hebben bij voorgaande nestjes te vaak reserveringen gehad, die daarna afgezegd werden. Dit kan en mag natuurlijk. Maar ook mensen die je probeert te bereiken, die je gewoonweg niet te pakken kunt krijgen.
Door dit soort reserveringen hebben wij te vaak NEE moeten verkopen. En dus nieuwe toekomstige pup eigenaren moeten teleurstellen, die wel heel erg zijn geïnteresseerd in een pup van het desbetreffende nest. Door dit soort taferelen vinden wij dit heel erg spijtig. Wij hebben liever mensen die echt serieuze bedoelingen hebben, en zich heel goed voorbereid hebben. En NIET mensen die zich in een opwelling iets doen te beslissen. Daar is ons mooie geweldige ras niet bij gebaad.

Door deze teleurstellingen zien wij ons dus genoodzaakt om een aanbetaling te vragen, bij het reserveren van een pup.
Deze aanbetaling bestaat uit een derde deel van de pup prijs.
Deze aanbetaling dient bij reservering betaald te worden. De datum van aanbetaling is het moment van reserveren.

Aanbetalingen worden alleen terug betaald bij:
Als de teef leeg blijft - en als gereserveerde keuze niet of onvoldoende in het nest zijn geboren
( bv u heeft een teef gereserveerd, en er worden net te weinig teefjes geboren)
dit geld idem voor de keus bij een Reu ( bv u heeft een Reu gereserveerd en er worden net te weinig Reuen geboren)
Zijn er wel genoeg Reuen of teven geboren. en u ziet er toch vanaf om welke reden dan ook. Dat kan maar dan worden de reserveringskosten NIET terug betaald.

Wij vragen U per mail de reservering te bevestiging, met duidelijk al u gegevens zoals naam, adresgegevens @mail en telefoonnummer. Zodat wij u ter allertijden op de hoogte kunnen brengen van alle ontwikkelingen. Wij nemen maar aan aantal beperkt reserveringen aan, omdat wij niet kunnen voorspellen hoe groot het nest gaat worden. Dat wordt bepaald door de natuur.
Wilt U geen aanbetalingen doen, dan kunnen wij U op een belangstellende lijst plaatsen.
Mochten er dan nog pups beschikbaar zijn, dan kunnen we U op de hoogte stellen of dat er nog pups beschikbaar zijn.
en/of u nog interesse in een pup heeft.

De puppy's zijn de eerste 4 weken NIET toegankelijk voor bezoekjes, in verband met de kraamperiode van moeder met haar pups, deze hebben de rust heel hart nodig. Maar ook om infectie gevaar te voorkomen.
Nadat de 4 weken verstreken zijn kunnen wij bezoekjes in gaan plannen. Dit gebeurd dan d.m.v. telefonisch afspraken.
Ook om te voorkomen dat iedereen tegelijk wilt komen, willen wij dit voorkomen en willen het liefst dat dit verspreid laten gebeuren. Zodat iedereen de juiste aandacht en tijd krijgt.

Tevens hechten wij veel waarde aan een stabiel en eerlijk karakter van onze eigen honden. het belang van onze eigen honden staan altijd voorop. En houd me het recht voor om te weigeren een pup toe te wijzen, wanneer ik het niet eens ben met de omstandigheden, waarin een pup terecht zal gaan komen.
Ook doen wij niet aan nest keuzes. De pup eigenaar mag aangeven wat zijn/haar wensen zijn. Daar zal zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden. Wij hebben nemen het besluit en het recht van spreken, welke pup u wordt toegewezen.
Hierover valt niet te discussiëren. Mocht U nog vragen hebben mail ons gerust.

Er kunnen ook blonde Hollanders geboren worden zie B en E-Nest. Er kan op getest worden Brintle test maar de ervaring uit het b nest heeft ons geleerd dat de test niet 100% betrouwbaar is. Na ons B nest werd deze in Nederland ook niet meer uitgevoerd via het lab.
Het blonde heeft niets met gezondheid te maken, maar hebben zogezegd een ander kleur jasje van de natuur gekregen,

Wij houden ons aan alle wettelijke regels.
Naast Kynologische regelgeving bestaat er ook wet en regelgeving vanuit de overheid. Het ministerie van landbouw, Natuur en voedsel kwaliteit (LNV) deze bepaald het beleid van gezelschapsdieren. Ook de lokalen overheid kan regels stellen aan het houden van dieren.
Wij houden ons strikt aan de 15 weken regel ( Europese wet) dit geld voor export na buitenland of anders zich voorschrijft meer weten, kijk hierbij WETGEVING

Wat moet je weten?
Wij plaatsen geen dieren onder de leeftijd van 18 jaar. Dit is wettelijk niet toegestaan.
Houdt rekening met kosten, Een dier houden kost immers geld en tijd.

Denk hier bijvoorbeeld aan: Mand, Speeltjes, Voer en drinkbak, Dierenartsenbezoeken, entingen, voer, Cursussen. en het kost veel tijd.
Een volwassen hond heeft veel beweging nodig minimaal 2 uur per dag,
Bij een pup wordt dat langzaam opgebouwd die heeft nog veel rust nodig om te kunnen groeien. (Een baby kan ook niet volle uren lopen). Wij hebben hier een schema voor ter beschikking, ook voor de opbouw van fietsen met de hond.

Over ons Fokbeleid:
Wij fokken af en toe een nestje om ons geweldige ras in stand te houden. Het aantal nesten bij onze teven is beperkt.
het fokken mag niet schadelijk zijn voor het welzijn en gezondheid van dieren, en niet schadelijk zijn voor ouderdieren en pups. onze drachtige en zogende teef heeft voldoende nestruimte in onze woonkamer. Wij hebben een harde eis dat beide ouderdieren van de pups, op zoveel mogelijk testen getest zijn, zoals bijvoorbeeld HD (heupdysplasie) ED (Elleboogdysplasie). Wij testen zelfs meer dan dat. Testen zijn hier ter aller tijden ter inzage.
Beide ouderdieren moeten voldoen aan de ras standaard zoals deze ras eisen zich voorschrijft. De voortplanting gebeurd op de natuurlijke manier. 

Wij zijn lid van de Rasvereniging NHC ( Nederlandse Herdershondenclub)

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb